ASAP – dobrom idejom do uspješnog biznisa

Ljubav prema auto-motu sportu spojila je Sinišu Crnojevića i Martinu Maretić. Zajedno su osvajali natjecanja u reliju a 2008. godine bili su i prvaci države. Siniša je devedesetih godina imao svoj automehaničarski servis. Martina je diplomirala na ekonomskom fakultetu i počela tražiti posao.
U jednom trenutku oboje su se našli na burzi rada i tada su odlučili nešto poduzeti sami.

Došli su na ideju da vlasnicima motornih vozila ponude potpuno besplatnu uslugu koja bi uključivala brigu oko vozila, odvoženje na redovite servise, brigu oko popravaka vozila i sl. Nakon devetomjesečnih priprema Siniša i Martina krenuli su s realizacijom cijelog projekta i potpisivanja ugovora s automehaničarskim radionicama te psu prikupili tridesetak tisuća kuna i pokrenuli ASAP. Kratica ima dva značenja, službeno je Auto savjetovanje – auto posredovanje, a neslužbeno “As soon as possible”, a sve zajedno trebalo bi predstavljati ljude koji se bave vašim automobilom – besplatno.

“Upravo nam to stvara probleme. Teško je ljudima objasniti da ćemo im odvesti automobil na servis ili na tehnički pregled, zamijeniti im akumulator ili neku pregorenu žaruljicu i da ih to neće stajati više nego da su sami to učinili”, pričaju Siniša i Martina koji već dvije godine rade na svom projektu ASAP. Klijenti su im podjednako privatne osobe i manje tvrtke, ali put do njih bio je težak jer im nitko ne vjeruje da održavaju automobil besplatno. A princip je zapravo krajnje jednostavan.

Ugovori s ovlaštenim servisima

Imaju potpisane ugovore s tridesetak ovlaštenih servisa kojima pokrivaju sve marke automobila i s još nekoliko koji uživaju ugled u toj branši, ali nisu ovlašteni. S obzirom na to da im ASAP dovodi klijente, serviseri i trgovci dijelovima odobravaju im određene popuste. Vlasnik automobila plaća cijenu popravka i dijelova koju bi ionako platio da je sam vozio automobil na servis, pa je za njega zapravo cijela usluga ASAP-a potpuno besplatna, a ASAP svoje troškove namiruje od popusta. Osim toga, Siniša kao iskusan automehaničar čitavo vrijeme kontrolira da se posao doista napravi kvalitetno, a sustav su osmislili tako da se skriveni troškovi ne mogu pojaviti.
“Nakon pregleda mehaničara radi se predračun koji šaljemo klijentu faksom ili mailom. Popravlja se samo ono na što klijent pristane i ne može se dogoditi da mehaničar radi nešto što nije odobreno. Dogodi li se to, klijent te dodatne neodobrene radove ne plaća”, kaže Crnojević. Ilustrirajući koliko se brine o automobilima svojih klijenata, kaže da će na poziv doći i zamijeniti čak i pregorenu žaruljicu, a vlasnik automobila platit će samo cijenu žaruljice.

Bez obveza za klijente

Iako se radi o usluzi kakvu priželjkuje vjerojatno većina vlasnika automobila, Martina i Siniša zasad zarađuju dovoljno za pristojan život, ali još uvijek ne toliko da mogu zaposliti još ljudi. No cilj im nije da jednog dana drugi za njih rade, dok se oni sunčaju na luksuznoj jahti. “Nije nam interes ništa ne raditi, nego mnogo veća priča. Želimo razviti posao do te mjere da ljudi znaju da im auto ne mora biti obaveza. Sada je održavanje vozila za sve stres i veliki trošak, a naš je cilj da to bude bez stresa i uz minimalni trošak”, kaže Crnojević.

Izvor: www.21stoljece.hr

, , , ,

Menu