Brošura: Licenciranje kao poslovni model za rast vašeg poduzeća

Licenciranje kao-poslovni model vašeg poduzeća

BICRO je u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) izradio informativnu brošuru pod nazivom „Licenciranje kao poslovni model za rast vašeg poduzeća“ namijenjenu malim i srednjim poduzećima i znanstveno istraživačkim organizacijama kojima je potrebna pomoć pri komercijalnom licenciranju intelektualnog vlasništva.

Licenciranje intelektualnog vlasništva od važnosti je za sve vrste poduzeća, a ne samo za ona koja su aktivna u tehnološkim sektorima. Poduzeća mogu stvoriti značajne prihode od licenciranja, a licenciranjem mogu postići fleksibilnost u razvoju svog poslovanja. Upravljanje i licenciranje različitih oblika intelektualnog vlasništva može biti važno za uspjeh poduzeća koje inovira i stvara proizvode, proizvođačima ili dizajnerima koji osmišljavaju ili poboljšavaju vanjski izgled postojećih proizvoda, kao i proizvođačima ambalaže, marketinških materijala i pratećih dokumenata.

Ovo nije „uradi sam“ vodič kroz pravo intelektualnog vlasništva i licenciranje. Patentni zastupnici, zastupnici za žigove, odvjetnici te drugi pravnici aktivni u području intelektualnog vlasništva bave se sa složenim pravnim aspektima licenciranja, no kao što je to slučaj kod bilo kojeg specijalističkog područja, lakše ćete poslovati te uštedjeti vrijeme i novac ukoliko razumijete osnovne principe.

Informacije sadržane u ovoj brošuri mogu vam pomoći u boljem razumijevanju pitanja licenciranja, učinkovitom vođenju diskusije sa stručnim savjetnicima te pregovorima o licenciranju intelektualnog vlasništva.

Brošuru „Licenciranje kao poslovni model za rast vašeg poduzeća“ možete preuzeti  ovdje .

 

Izvor: Bicro.hr
Preuzeto u cjelosti

, , ,

Menu