Mladi Hrvatski inovator na Bloombergovoj listi osoba godine

Odlične i za neupućene prilično nevjerojatne vijesti stižu iz Londona. Bloomberg je napravio listu osoba i događaja koji su obilježili proteklu godinu, a na popisu se našao i mladi Hrvat Mate Rimac sa svojim inovativnim električnim automobilom Concept_One.
“Hrvatski proizvođač automobila Rimac automobili najavio je da će krenuti u proizvodnju električnog automobila koji je predstavljen prošle godine na sajmu u Frankfurtu. Očekuje se da će ih u cijelom svijetu u 2013. godini biti prodano 88″, napisao je ugledni Bloomberg na svojoj listi događaja i osoba koje su obilježile proteklu godinu.
Vlasnik tvrtke Rimac automobili je 24 godišnji inovator Mate Rimac, a električni superautomobil Concept_One koji je predstavljen u Frankfurtu prošle godine ima više od 1.000 konja te doseže brzinu od 305 kilometara na sat uz doseg od 600km s jednim punjenjem. Automobil je već u svjetskim razmjerima izazvao priličan interes i zanimanje kako kupaca tako i ulagača. Tvrtka Rimac automobili se bavi i razvojem pogonskih sustava za druge električne automobile.

CNN je prikazao videoprilog o hrvatskom električnom automobilu Rimac Concept_One.“Za novim električnim autom Rimac Concept_One okreću se glave. Ne samo zbog brzine, nego i zbog toga gdje se proizvodi….ovaj prototip ne dolazi iz Detroita, Njemačke, pa čak ni iz Japana, nego iz male tvornice u Hrvatskoj”, javlja CNN.

Čestitamo !!

, , , ,

Menu