Poziv studentima na sudjelovanje na EPO natječaju za najbolju inovaciju

Europska patentna organizacija (EPO) u okviru proslave 40.obljetnice Europske patentne konvencije organizira EPO natječaj za najbolju inovaciju namijenjen studentima iz država članica EPO-a.

Na EPO natječaj za najbolju inovaciju mogu se javiti studenti svih disciplina koji su upisani na fakultet, učilište ili odgovarajuću akademsku ustanovu u jednoj od država članica EPO-a. Natječaj se otvara 14. siječnja 2013. godine, a prijave treba poslati Zavodu najkasnije do 4. ožujka 2013. godine.

 

 

 

Što možete dobiti sudjelovanjem na natječaju?

  • Iskustvo korištenja europskog patentnog sustava za vašu profesionalnu karijeru.
  • Svi sudionici natječaja koji podnesu konačan rad dobit će jednogodišnju pretplatu na EPO-ove profesionalne alate za pretraživanje na PISE/GPI (Patent information services for experts/Global Patent Index).
  • Međunarodni žiri ocijenit će radove i odabrati pobjednike prema transparentnim kriterijima. Tako će vaš intelektualni napor izložen u vašem konačnom radu dobiti priznanje na europskoj razini.
  • EPO će pozvati pobjednike da sudjeluju u svečanosti dodjele nagrada koja će se održati 17. listopada 2013. godine u Münchenu te će im platit putne troškove i troškove smještaja. Pobjednik u svakoj od pet kategorija dobit će nagradu od 5.000 eura.
  • Na svečanosti dodjele nagrada pobjednici će imati mogućnost svoj istraživački projekt predstaviti cijenjenom auditoriju.

 

Pročitajte više na stranicama Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

 

Izvor: DZIV

, , ,

Menu